Orgasmele sunt bune pentru sănătate?

517
1
Orgasmele sunt bune pentru sănătate? - sex-1342791027.jpg
În cartea The Science of Orgasm, cercetătorii Komisaruk, Beyer-Flores și Whipple au descris, în urma analizei mai multor studii, efectele pozitive ale orgasmului în încercarea de a răspunde la întrebarea dacă acesta este bun pentru sănătate.

Printre acestea, se numără:

Un studiu UK a analizat relația dintre orgasmele frecvente (două sau mai multe pe săptămână) și mortalitatea la bărbați. După 10 ani de urmărire, ei au descoperit că bărbații care au orgasme frecvente prezintă un risc mai mic de deces decât bărbații care nu au orgasm frecvent.

Mai multe studii au emis ipoteza că hormonii eliberați în timpul excitației și orgasmului, în special oxitocină și DHEA, pot avea efecte împotriva cancerului și bolilor de inimă.

Cercetările au indicat, de asemenea, efectul sedativ și relaxant al oxitocinei și altor endorfine eliberate în timpul orgasmului, ceea ce poate explica de ce oamenii folosesc masturbarea ca o modalitate de a adormi și de ce sexul este o modalitate foarte bună de a te elibera de stres.

Două studii au găsit o legătură între bărbații care au ejaculat regulat și o incidență mai redusă a cancerului de prostată.

(Un articol sexgen.ro)

Comentează știrea

Batman
21 iulie 2012
Ia de citeste nevasta !

Eu am zis na nu-s bune , tu nimic, orgasm, orgasm, orgasm

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6137 secunde