Amy Winehouse va avea statuie. Construcția va fi inaugurată în 2014, la Londra

257
Amy Winehouse va avea statuie. Construcția va fi inaugurată în 2014, la Londra - amywinehouse-1353747946.jpg
O statuie a cântăreței Amy Winehouse va fi inaugurată la Londra pe 14 septembrie 2014, data la care artista britanică ar fi împlinit vârsta de 31 de ani.

Proiectul este coordonat de Mitch Winehouse, tatăl cântăreței, iar statuia va fi amplasată în cartierul londonez Camden, unde a locuit Amy Winehouse, informează contactmusic.com.

Statuia va fi dezvelită cu ocazia unui concert de caritate care va avea loc în complexul Roundhouse.

Informația a fost dată publicității la ediția inaugurală a evenimentului Amy Winehouse Foundation Ball, care a avut loc marți seară, la Londra. Evenimentul a fost prezentat de producătorul muzical Mark Ronson, un bun prieten al cântăreței.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulți ani cu dependența de alcool și de droguri. Moartea ei a fost una "accidentală" - potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliție -, cauzată de abuzul de alcool.

Fanii și criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv și combinația unică de jazz și soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepție, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieții sale, "Frank" și "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreței Adele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3335 secunde