Cinci documentare pe care nu trebuie să le ratezi în 2020!

149
Documentarele sunt un prilej excelent de a afla povești de viață necunoscute, emoționante, dar și fascinante în același timp. De la un documentar care o are drept protagonistă pe cunoscuta cântăreață Taylor Swift până la unul despre activista de mediu Greta Thunberg, cu siguranță vei găsi în lista noastră unul care să îți atragă atenția și pe care să îl vizionezi cu plăcere. Iată o listă a documentarelor pe care trebuie să le urmărești în 2020, conform elle.ro:

1. Greta

Cu siguranță ai auzit până acum despre Greta Thunberg, o activistă de mediu în vârstă de doar 17 ani din Suedia. Cu toate că ea s-a aflat și în jurul unor controverse, s-a remarcat datorită unei implicării sale în lupta împotriva schimbărilor climatice. Acest documentar ne va prezenta parcursul ei și cum a ajuns să înițieze mai multe proteste.

2. Us Kids

Un alt documentar pe care trebuie să îl vezi în 2020 și care are în centrul său activismul este și Us Kids. Acesta urmărește povestea supraviețuitorilor atacului din februarie 2018 de la liceul Stoneman Douglas din Parkland, Florida. În urma acelui atac, 17 studenți au fost uciși.

3. Vivos

Documentarul Vivos are ca sursă de inspirație dispariția a 43 de studenți din sudul Mexicului. Acest caz a reușit să creeze mai multe controverse deoarece studenții au fost dați dispăruți cu mai mulți ani în urmă. În cadrul documentarului vor fi prezentate mai multe interviuri cu spraviețuitorii, dar și cu membrii familiilor afectate. În plus, ne va oferi o imagine asupra nedreptății sistemului din Mexic.

4. Taylor Swift: Miss Americana

Dacă ești o fană a lui Taylor Swift, ei bine, acest documentar pare că vine la momentul potrivit. În anul 2019, artista a fost desemnată cel mai bine plătită celebritate, cu un venit estimat la 185 de milioane de dolari. Au existat și mai multe discuții conform cărora Taylor nu a putut să folosească în documentar piesele sale din cauza unui conflict dintre Scoot Borchetta și Scooter Braun, fondatorii Big Machine Label Group.

5. The Fight

Un alt documentar pe care îl așteptăm cu nerăbdare este și The Fight. Acesta are ca sursă de inspirație un ordin pe care președintele american Donald Trump l-a semnat și care a avut în vedere interdicția refugiaților din Siria în SUA. Președintele și-a explicat această hotărâre și a motivat că a avut în vedere protejarea americanilor. Filmul este produs de către actrița Kerry Washington.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 24 Ianuarie 2020
Stire din Fun : Ce facem dacă n-avem prealabil?
Vineri, 24 Ianuarie 2020
Stire din Fun : Vai, am mâncat-o!
Pagina a fost generata in 0.7696 secunde