Ziua Veteranilor de Război

145
Ziua Veteranilor de Război - veterani9-1430239590.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și Asociația Națională a Veteranilor de Război, organizează miercuri, 29 aprilie, de la ora 8.30, ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori în memoria eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, care va avea loc la Monumentul Eroilor Patriei – aflat pe esplanada Universității Naționale de Apărare "Carol I".

La sfârșitul activității, participanții la ceremonie îi vor aștepta pe militarii organizați voluntar în grupul "Invictus România" care, împreună cu invitații lor, vor sosi în piață la finalul "Maratonului Veteranilor".

Maratonul va demara la ora 7.30, la Monumentul Eroilor militari căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României, amplasat în proximitatea Palatului Național al Copiilor, și se va desfășura pe un traseu ce include Parcul Tineretului, Parcul Carol I, șos. Viilor, str. Panduri, Universitatea Națională de Apărare "Carol I".

Voluntarilor din grupul "Invictus România", care vor purta pe întregul parcurs un drapel tricolor lung de 50 de metri, li se vor alătura, pe ultimul tronson, sportivi - campioni olimpici, mondiali și naționali, de la CSA "Steaua" București.

De la ora 10.30, la Palatul Cercului Militar Național vor avea loc Adunarea Solemnă a veteranilor, răniților, invalizilor și urmașilor celor decedați ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial și vernisajul expoziției cu echipamente ale militarilor români combatanți în a doua conflagrație mondială.

Începând cu ora 17.00, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale va susține un concert în Parcul Tineretului, iar Muzica Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", un spectacol în Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde