Ziua României. Aproximativ 4.000 de militari, 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave, la parada de la Arcul de Triumf

148
Ziua României. Aproximativ 4.000 de militari, 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave, la parada de la Arcul de Triumf - parada-1575185091.jpg
Aproximativ 4.000 de militari și specialiști din Min. Apărării Naționale, Min. Afacerilor Interne, SRI și Administrația Națională a Penitenciarelor, 500 de militari din peste 20 de țări, circa 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave participă, duminică, începând cu ora 11,00, la parada militară organizată în Piața Arcul de Triumf, notează Agerpres.


Această ediție vine și cu o serie de noutăți. Pentru prima dată va defila detașamentul Comandamentului Forțelor Întrunite, dar și cel mai modern radar al Forțelor Aeriene- radarului mobil 3D TPS 77. La paradă vor asista președintele Klaus Iohannis și alți oficiali români.


Un număr de 21 de detașamente reprezentând țări aliate și partenere vor defila cu această ocazie. Este cel mai mare număr de țări care participă la parada de Ziua Națională a României. Detașamentele de militari străini sunt din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croația, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina și SUA, precizează MApN.


Pe timpul intonării Imnului Național al României, în semn de salut, se vor executa douăzeci și una de salve de tun de către Bateria "Salve" a Brigăzii 30 Gardă ''Mihai Viteazul", comandată de locotenentul Mihai Nicolae. Salvele de tun sunt executate de militari ai brigăzii cu tunurile din dotare, tunuri de calibrul 76 mm, model 1942, folosind muniție de manevră.


Blocul muzicii de paradă care va asigura fondul sonor al defilării este constituit din Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă ''Mihai Viteazul'', Muzica Militară a Brigăzii I Mecanizată Argedava și muzica militară a Centrului de instruire pentru muzici militare.


De asemenea, participă la parada de 1 Decembrie Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir" și Asociația ''Tradiția Militară'', reprezentanta României la Uniunea Europeană a Asociațiilor Istorico-Militare.


Tot la paradă, vor lua parte formația "Hawks of Romania" a Aeroclubului României, alcătuită din 4 aeronave de înaltă acrobație EXTRA 300, și Iacării Acrobați, cu 3 avioane de construcție românească IAK-52.


Imediat după încheierea defilării militarilor și a tehnicii, publicul va putea vizita, până la ora 14,00, expozițiile care vor fi amplasate în zona Pieței Presei Libere și a Monumentului Infanterie de pe Bulevardul Kiseleff.


Cu ocazia Zilei Naționale, tot în București, va avea loc, duminică, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.


De Ziua Națională, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, defilări și expoziții de tehnică militară de luptă și armament în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unități și unități militare.


Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele pavoaz.


Militarii aflați în misiune în teatrele de operații din Afganistan, Balcanii de Vest și Mali, precum și cei aflați în misiune în Polonia desfășoară ceremonii militare și activități specifice cu ocazia Zilei Naționale.


MApN transmite că folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS) în spațiul aerian unde se desfășoară manifestările dedicate Zilei Naționale este interzisă, conform legislației.


Pentru buna desfășurare a paradei militare de Ziua Națională a României, Brigada Rutieră București a dispus măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6369 secunde