Ziua Națională a României. Iată programul evenimentelor organizate de Forțele Navale Române

Luni, 25 Noiembrie 2019, 12:44
216
Aproximativ 1.500 de marinari militari vor participa, duminică, 1 decembrie, la o serie de activități militare și religioase, atât în capitala țării, cât și la malul Mării Negre și în orașele dunărene.


Astfel, în București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, începând cu ora 09.00, și în Piața Arcului de Triumf, de la ora 11.00; 


- în Constanța, la Monumentul Eroilor căzuți din Primul Război Mondial din Cimitirul Central, ora 08.30, și în Parcul Tineretului în zona Casei de Cultură din Constanța, în intervalul 11.00-12.00;


- în Mangalia, la Complexul Monumental din Piața Republicii, ora 10.00;


- în Babadag, la Monumentul Eroilor 1916-1918, după ora 10.00; 


- în Brăila, în Piața Independenței, în intervalul 10.00-10.45;


- în Tulcea, în Piața Tricolorului, începând cu ora 10.00;


La București, în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11.00, Marina Militară Română va defila la Parada militară, organizată cu prilejul Zilei Naționale, cu cinci detașamente, comandate de contraamiralul de flotilă, Daniel Căpățînă, comandantul Componentei Operaționale Navale și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale. Blocul de paradă al marinarilor militari este alcătuit din aproximativ 400 de membri, reprezentanți ai Flotei, ai Batalionului 307 Infanterie Marină, ai Academiei Navală "Mircea cel Bătrân", ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" și ai Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza".


Pe lângă resursa umană, cea mai importantă componentă a Armatei României, Forțele Navale vor încânta publicul spectator cu o demonstrație de forță a tehnicii din dotare. Deasupra Arcului de Triumf, va evolua elicopterul IAR 330 - Puma Naval, aparat de zbor ce aparține Flotilei 56 Fregate și este utilizat pentru multiplicarea capabilităților de cercetare, căutare și de identificare a navelor ostile sau a submarinelor inamice, din largul mării. 


Alături de cei 3500 de militari români, la Parada militară, din București, vor fi prezenți și peste 500 de militari străini din peste 20 de țări. 


În Constanța, la activitățile militare și religioase, din cele două locații menționate, vor participa peste 150 de marinari militari, alături de aproximativ 400 de militari ai Armatei Române. De asemenea, publicului constănțean va putea admira, duminică, 1 decembrie, în intervalul orar 12.00-14.00, o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată în Parcul Tineretului, din zona Casei de Cultură.


Cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflați în misiune în teatrele de operații vor desfășura ceremonii militare și activități specifice, cu același prilej.


La festivitățile dedicate zilei de 1 Decembrie, vor participa reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, comandanți de mari unități și unități, membri ai asociațiilor și ligilor de marină, cadre militare în rezervă și retragere, dar și oficialități ale administrațiilor locale.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2893 secunde