"Zilele norocoase", când în Constanța nu a avut loc niciun accident

1130
Combaterea cauzelor generatoare de accidente grave este principala preocupare a polițiștilor rutieriști din Constanța. Iar cele mai mari satisfacții le au în zilele când, în județul Constanța, nu se înregistrează niciun accident cu victime! Deși rare, astfel de zile există și sunt consemnate cu strictețe, pentru a se observa care sunt factorii care duc la lipsa de incidente rutiere soldate cu victime omenești, fie că vorbim de răniți sau morți. 
În 2012, de exemplu, Poliția Rutieră Constanța a înregistrat 17 astfel de zile fericite, în care nu a avut loc niciun accident rutier cu victime. "Cele mai multe au fost înregistrate în perioada de iarnă, căci, pe de o parte, sunt mai puțini șoferi care se aventurează să iasă pe șosele, iar pe de altă parte, cei care o fac, circulă mai cu grijă", ne-a declarat Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt al Poliției Constanța. 
Astfel, zilele "norocoase" din 2012 au fost: 1, 22 și 28 ianuarie, 5, 9 și 26 februarie, 10, 13 și 29 martie, 1 și 18 aprilie, 28 iunie, 3 și 22 august, 21 septembrie, 26 noiembrie și 29 decembrie. 
De altfel, trebuie remarcat că nu-mărul este în creștere comparativ cu anii anteriori, în 2011 fiind înregistrate zece zile fără niciun incident rutier grav. 
De la începutul anului în curs, a fost consemnată deja o zi "norocoasă"; este vorba despre 27 ianuarie, iar polițiștii spun că la acest succes au contribuit și amplele razii, în urma cărora șoferii au conștientizat că șoselele sunt pline de agenți de circulație și se gândesc de două ori înainte să încalce Codul Rutier. 
Reamintim că, în 2012, pe șoselele constănțene au avut loc 1.277 de accidente, soldate cu 88 de morți și aproape 1.600 de răniți, la toate capitolele fiind înregistrate scăderi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : A intrat cu mașina în pom
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier grav în Constanța
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Băgați în spital de un șofer neatent
Pagina a fost generata in 0.6105 secunde