ZILE IMPORTANTE PENTRU ARMATA ROMÂNĂ. Surprizele de la Constanța

1414
ZILE IMPORTANTE PENTRU ARMATA ROMÂNĂ. Surprizele de la Constanța - armata-1524033652.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, la data de 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre, al căror patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.

Cu acest prilej, în toate garnizoanele din țară și în teatrul de operații din Afganistan, se vor organiza manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde expoziții, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament și echipamente militare, exerciții de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare și spectacole artistice susținute de către formațiile cercurilor militare, informează, într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naționale, Brigada 9 Mecanizată "Mărășești".

În municipiul Constanța, Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", cea mai mare unitate de forțe terestre din Dobrogea, organizează o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, după următorul program:

- sâmbătă, 21 aprilie, la VIVO Mall Constanța, între orele 11.00 și 19.00, expoziție de tehnică de luptă, ateliere de prezentare a armamentului, exerciții demonstrative de cercetare, reprezentații ale grupului de reconstituire istorică Asociația "Tomis", standuri de promovare a profesiei militare precum și exerciții de mânuire a armamentului.

Între orele 14.00-16.00 - spectacole de cântece și dansuri, Grupul Divergent, Grupul Codanele, interprete de muzică populară Ionelia Lefterică și Elena Croitoru.

Începând cu ora 16.00 - concert de muzică de fanfară, corală și instrumentală susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale dedicat Zilei Forțelor Terestre.

- luni, 23 aprilie, de la ora 10.00, ceremonie militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 34 Infanterie căzuți în Primul Război Mondial, amplasat pe strada Traian. La ceremonie, vor participa și militari ai Forțelor Aeriene și Navale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0309 secunde