Zile de concediu pentru românii izolați sau în carantină din cauza coronavirusului

Joi, 27 Februarie 2020
466
Joi după-amiază, la Ministerul Sănătății, a avut loc o conferință de presă cu scopul de a-i liniști, dar și informa pe români.


Autoritățile au venit cu noi informații și cu recomandări privind măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.


Autoritățile au ținut să precizeze că românii trebuie să fie calmi deoarece nu este o situație de panică. Cei aflați în izolare voluntară sau în carantină vor primi zile de concediu.


Nelu Tătaru, secretar de stat: "Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viață. Nu este nevoie să aglomerăm supermarketurile, nu este nevoie să ne panicăm toate rudele din străinătate sau din țară. Dacă persoanele intră în carantină, atunci aceste persoane sunt îngrijite de autoritățile locale, primesc hrană."


Adrian Streinu-Cercel: "Regulile rămân cele clasice pe le-am mai spus și cu altă ocazie: spalatul mai des pe mâini cu apă și săpun, strănutatul și tușitul în pliul cotului, care este un gest care trebuie să devină automat. De ieri și până astăzi pe lângă pacienții care au venit cu așa-zise infecții cu coronavirus au fost și alți pacienți cu 89 de gripe analizate dintr-un total de pacienți de peste 634 care s-au prezentat în Balș la camera de gardă."


În acest moment, potrivit datelor furnizate de ministeruil Sănătății, 99 de persoane sunt în carantină iar alte 7.174 în izolare voluntară la domiciliu.


Pagina a fost generata in 0.4819 secunde