Zi neagră pe șoselele din Constanța. O elevă de 17 ani și un bărbat de 37 de ani, striviți de un microbuz

726

Articole de la același autor

Tragedie fără margini, ieri, pe șoselele din Constanța. În doar câteva ore, patru accidente grave s-au petrecut pe șoselele din județ. Peste 20 de oameni au ajuns la spital, iar o fată de 17 ani și un bărbat de 37 de ani și-au găsit sfârșitul striviți de un microbuz care s-a răsturnat. Accidentele s-au produs pe fondul ceții dense și a carosabilului umed, cu vina șoferilor care nu au adaptat viteza la condițiile de drum.


Ceața deasă a pus stăpânire pe județul Constanța, ieri, încă de la primele orele ale dimineții. Ulterior, din cauza umezelii din atmosferă s-a format și polei. Primul accident s-a petrecut în jurul orei 5.30, între localitatea Ovidiu și Poiana, pe DN88, unde, într-o curbă, o dubă condusă de un bărbat de 22 de ani s-a răsturnat. Potrivit polițiștilor, șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum, cu carosabil umed și ceață, și a pierdut direcția de mers către dreapta, răsturnându-se în afara șoselei. Singurul accidentat a fost doar șoferul, care nu a fost rănit grav.


La scurt timp, un alt accident a avut loc la ieșire din Dulcești, spre localitatea Pecineaga. Coliziunea s-a produs între un autoturism și un autobuz de transport persoane, care nu avea pasageri. Trei persoane au fost rănite și transportate la spital conștiente și cooperante.


Apoi, la ora 8.50, a fost dată alarma: la intrare în Topraisar, dinspre Amzacea, un microbuz plin cu pasageri se răsturnase. Persoana care a sunat la 112 a anunțat inițial că ar fi patru, cinci răniți și că două persoane sunt prinse sub microbuz.


Mobilizare de forțe pe DN38


Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au alocat imediat forțe, iar la fața locului au fost trimise opt ambulanțe, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de stingere și o autospecială de descarcerare. În ciuda vitezei cu care s-a acționat, cele două persoane scoase de sub microbuz nu au mai putut fi salvate. O fată de 17 ani și un bărbat de 37 de ani și-au pierdut viața, iar alte 20 de persoane au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital, pentru investigații medicale amănunțite. Cei mai mulți au rămas ulterior internați, prezentând diferite traumatisme.


Potrivit polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Constanța, accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo nefavorabile, respectiv ceață densă și carosabil umed. "În accident a fost implicat un microbuz care efectua curse regulate de transport persoane pe relația Negru Vodă – Constanța, conducătorul auto pierzând controlul direcției de mers și răsturnându-se în afara părții carosabile", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.


Destin tragic
Fata strivită de microbuz era elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin" din Constanța. Ieri dimineață, aceasta venea la cursuri împreună cu o colegă, tot din clasa a XI-a. "Este un eveniment regretabil și gândurile noastre se îndreaptă către familia îndoliată, căreia îi transmitem condoleanțe în aceste momente dificile", a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5729 secunde