X
X
Mai multe ştiri online:

Zeci de unități de alimentație publică de pe litoral, amendate de medicii sanitar-veterinari

Ştire online publicată Marţi, 11 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat, în ultima săptămână, 245 de unități de alimentație publică din stațiunile de pe litoral. Este vorba despre 77 de restaurante, două cafe-baruri, trei pizzerii, 31 de unități de tip fast-food, șapte braserii, 19 unități de tip bufet, 20 de baruri, două snack-baruri, opt rulote, 49 de magazine alimentare, 17 laboratoare de cofetărie-patiserie, o gelaterie, un stand de produse alimentare, trei unități de tip bistro, patru tonete și o autoutilitară.

"În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea direct către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară", au declarat reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Pentru aceste abateri, 60 de unități au fost sancționate contravențional, cu amenzi de aproape 470.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare 118 kilograme de produse improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. În plus, un fast-food a fost închis temporar.

Dacă observați probleme și doriți să faceți o sesizare, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța pune la dispoziția celor interesați un număr de telefon al Comandamentului Estival – 0786/577.007. Acesta funcționează în paralel cu numărul de telefon al call-centerului ANSVSA – 0800/826.787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.4156 secunde