Zeci de șoferi, prinși cu viteze amețitoare pe autostradă

220
Zeci de șoferi, prinși cu viteze amețitoare pe autostradă - zecide-1526922996.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 73 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Toți șoferii au fost amendați, totodată fiindu-le reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.


În perioada 14 - 20 mai, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au înregistrat, cu aparatele radar, patru șoferi care se deplasau cu viteze cuprinse între 190 și 206 km/h, pe Autostrada Soarelui. De asemenea, pe autostrada A1, 31 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h și 234 km/h.


Viteza maximă a fost înregistrată la data de 18 mai, pe autostrada București-Brașov, când polițiștii au depistat un bărbat, care conducea cu viteza de 251 km/h. Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.


Poliția Română reamintește că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. 


Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 și 2.900 de lei). Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9216 secunde