Zeci de posturi de judecător și procuror, scoase la concurs

324
Zeci de posturi de judecător și procuror, scoase la concurs - zecide-1522086697.jpg

Articole de la același autor

Aproape 100 de posturi de judecător și procuror sunt scoase la concurs pentru admiterea directă în magistratură, potrivit unui anunț al Institutului Național al Magistraturii (INM). Cererile se pot depune până pe 10 aprilie.


Sunt scoase la concurs 60 de posturi de judecător la judecătorii și 35 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii, dar se vor putea suplimenta cu încă 40 de posturi de judecător, respectiv 25 de procuror, potrivit avocatnet.ro. 
La data de 20 mai 2018 va avea loc proba scrisă eliminatorie, de tip grilă (100 de întrebări), prin care se vor verifica cele patru materii de examen - drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal (vor fi 25 de grile pentru fiecare materie). 


Testul de raționament logic va avea loc la data de 10 iunie și constă într-un test cu 100 de întrebări grilă la care se punctează răspunsurile, plus 20 de întrebări supuse pretestării, ale căror răspunsuri nu se punctează. 


Interviurile se vor ține în perioada 21-29 iunie 2018, mai precizează avocatnet.ro. Concursul se adresează doar celor cu o vechime în specialitate de cel puțin cinci ani calculată la data susținerii primei probe a concursului, adică la data de 20 mai.


Concret, candidații trebuie să aibă cetățenia română și domiciliul în România; capacitatea deplină de exercițiu; să fie licențiați în drept; să nu aibă antecedente penale sau cazier fiscal și să cunoască limba română. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5655 secunde