Zeci de persoane rănite în urma unei explozii puternice în portul Beirut

227
Zeci de persoane rănite în urma unei explozii puternice în portul Beirut - 6353083080420ccgettybeirutexplos-1596552336.jpg

Articole recomandate

O explozie puternică a zguduit marți în capitala libaneză Beirut provocând rănirea a zeci de persoane, potrivit unor surse de securitate și oficiale, citate de AFP, dpa și Reuters.


Puternica deflagrație, care a avut loc în zona portului și a cărei origine încă nu este cunoscută cu certitudine, a fost auzită în mai multe cartiere ale orașului. Agenția de știri libaneză NNA relatează, citând două surse de securitate, că explozia s-a produs într-o zonă a portului unde sunt depozitați explozibili. Nu se știe ce a provocat exact explozia sau despre ce fel de explozibili este vorba.


Geamurile a numeroase imobile și magazine s-au spart pe o rază de kilometri. Nori de fum se ridică deasupra capitalei, iar zona portului este în întregime acoperită.


Zona portului a fost izolată de forțele de securitate, care nu lasă să pătrundă în zonă decât protecția civilă, ambulanțele și camioanele de pompieri. Jurnaliștilor li s-a interzis accesul, potrivit unui corespondent al AFP. În zona cartierului portului, distrugerea este totală, mai scrie France Presse.


Potrivit corespondenților AFP, numeroși locuitori răniți se îndreaptă pe jos către spitale. În fața centrului medical Clemenceau așteptau să fie internați zeci de răniți, printre care și copii, potrivit sursei citate.


Aproape toate vitrinele magazinelor din cartierele Hamra, Badaro și Hazmieh au sărit în aer, la fel ca și geamurile autoturismelor. Numeroase mașini au fost de altfel abandonate, cu airbag-urile umflate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7653 secunde