Zeci de mii de șoferi, testați pentru alcool și droguri

117
Zeci de mii de șoferi, testați pentru alcool și droguri - alcoolvolan-1593104151.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română a demarat o amplă acțiune pentru depistarea șoferilor care se urcă la volan sub influența alcoolului, având drept scop prevenirea accidentelor rutiere.

Timp de șapte zile, polițiștii din toată țara au fost pe șosele și au tras pe dreapta toate autoturismele care li s-au părut suspecte. Într-un final, când s-a tras linie, reprezentanții Poliției Române au constatat că au fost aplicate peste 1.500 de sancțiuni șoferilor surprinși beți.

Acțiunea s-a desfășurat în perioada 15 - 22 iunie, fiind înscrisă în calendarul activităților polițiștilor din cadrul TISPOL, pentru anul 2020. Polițiștii au efectuat peste 61.000 de testări pentru stabilirea concentrației de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive. În urma testărilor, au fost constatate 1.500 de contravenții și infracțiuni. De asemenea, au fost constatate 39 de cazuri în care șoferii erau sub influența drogurilor. Polițiștii atrag atenția că legea pedepsește conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau drogurilor cu închisoare între unul și cinci ani, dacă îmbibația alcoolică este de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9089 secunde