Zeci de mii de produse susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța

209
Zeci de mii de produse susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța - d32ef0b68f954dddafbd7c747da6938e-1626772863.jpg

Articole de la același autor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 5.000 parfumuri de diferite mărci, 26.800 seturi produse cosmetice, precum și 1.630 seturi birou și scaune pentru copii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

La sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii au descoperit într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov, 1.636 seturi birou şi scaune pentru copii care purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar luni, 19 iulie, s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, tot luni, 19 iulie, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu într-un alt caz, înregistrat pe 22 iunie, când într-un container sosit din China au fost găsite 5.040 parfumuri diferite mărci, în plus față de cele declarate în documente, precum și 26.832 seturi produse cosmetice susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile trebuiau să ajungă la o firmă din București. În ambele cazuri au fost deschise dosare penale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6652 secunde