Zeci de microbuze școlare din Constanța, verificate de Poliție

Marţi, 22 Septembrie 2020
129
A început un nou an școlar, chiar dacă sub restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. În consecință, polițiștii și-au îndreptat atenția și spre vehiculele prin care se asigură transportul elevilor, pentru a se asigura că șoferii respectă regulile rutiere în vigoare (poartă centuri de siguranță, nu vorbesc la telefoanele mobile cât se află la volan), iar autovehiculele sunt conforme standardelor. Totodată, polițiștii au verificat deținerea și valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecțiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum și permiselor de conducere și certificatelor profesionale pentru fiecare conducător al acestui tip de autovehicul.


Astfel, în perioada 14 – 18 septembrie, la nivelul țării au fost verificate 2.728 de microbuze școlare, fiind aplicate aproximativ 110 de sancțiuni contravenționale.

La nivelul județului Constanța au fost verificate 41 de autovehicule destinate transportului școlar, nefiind aplicată nicio sancțiune. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3353 secunde