Zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus, la un spital militar

Vineri, 27 Martie 2020
196
Alte 19 cadre medicale ale Spitalului Militar "Dr.Alexandru Popescu" Focșani, din cele 110 care au fost testate, au fost confirmate pozitiv la infecția cu COVID-19, potrivit reprezentanților unității medicale, citați de Agerpres. În cursul zilei de joi au fost confirmate pozitiv la COVID-19 un număr de 20 de cadre medicale, la care se adaugă alte două persoane confirmate în ziua precedentă.

"Din 110 persoane testate, 19 persoane au fost depistate pozitiv la infecția cu COVID-19, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 41. Persoanele confirmate au fost îndrumate către secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani, pentru internare. Restul personalului se află la domiciliu, în izolare. Continuă testarea contacților persoanelor confirmate, precum și a celor care vor prezenta simptome", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, Valentin Roman. Potrivit acestuia, unitatea medicală va rămâne închisă până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Spitalul Militar Focșani a fost închis, miercuri, pentru 48 de ore, pentru dezinfecție generală, după ce două cadre medicale au fost depistate pozitiv pentru COVID-19, iar pacienții spitalului au fost externați. În unitatea medicală, unde își desfășoară activitatea un număr de 340 de angajați, s-a făcut dezinfecție generală.

Pagina a fost generata in 0.2201 secunde