Zece noi programe de înzestrare, demarate de Ministerul Apărării Naționale

Miercuri, 21 Aprilie 2021, 17:54
358
Ministerul Apărării Naționale va demara zece noi programe de înzestrare, după ce a primit aprobarea prealabilă a Parlamentului. Astfel, comisiile reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și Senat au aprobat în unanimitate marți, 20 aprilie, solicitarea Ministerului Apărării Naționale pentru a demara zece noi programe de înzestrare, prevăzute a se derula în următorii ani.

Noile programe de înzestrare vizează achiziționarea de sisteme C4I cu capabilități de integrare ISTAR, sistem UAS tactic clasa I, sistem armament individual tip NATO, aparatură optică și optoelectronică, mașină de luptă a infanteriei, pe șenile, echipamente și sisteme de detecție, avertizare, decontaminare și protecție, sistem de război electronic mobil, dar și modernizarea sistemului de artilerie antiaeriană Oerlikon, a sistemului de securitate și apărare cibernetică și de achiziționare de autovehicule tactice blindate de tip ușor.

Aceste programe vor fi inițiate începând de anul acesta, în funcție de posibilitățile de bugetare și de prioritățile stabilite de către categoriile de forțe și comandamente, și au în vedere operaționalizarea țintelor de capabilități obligatorii în cadrul procesului NATO de planificare a apărării.

„Ministerul Apărării Naționale urmărește sincronizarea programelor majore de înzestrare ale Armatei României cu industria națională de apărare prin adoptarea unor măsuri coerente și predictibile. Realizarea mentenanței echipamentelor militare și integrarea producției unor componente de către unii operatori economici răspund unei cerințe de securitate națională. Înzestrarea cu tehnică performantă va permite adaptarea noastră la noile condiții ale mediului de securitate și îndeplinirea misiunilor și obligațiilor ce revin Armatei României, în plan național și internațional”, a spus ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.Pagina a fost generata in 1.0581 secunde