Yacht cu zeci de migranți, interceptat de polițiștii de frontieră

162
Yacht cu zeci de migranți, interceptat de polițiștii de frontieră - migranti1-1401796313.jpg

Articole de la același autor

Zeci de migranți au fost luați pe sus de către polițiștii de frontieră, după ce au fost descoperiți la bordul unei nave care voia, la adăpostul întunericului, să ajungă pe pământ românesc.

Totul s-a petrecut luni seară, în jurul orei 23.25, atunci când polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră - SCOMAR au identificat o ambarcațiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 11 mile marine travers de localitatea Shabla din Bulgaria. Aceasta era în zona de patrulare comună româno-bulgară și se apropia de apele teritoriale ale României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu o ambarcațiune a Grupului de Nave Mangalia, pentru identificarea și supravegherea ambarcațiunii suspecte. Aceasta a fost lăsată să-și continue drumul, a intrat în apele teritoriale ale României, moment în care oamenii legii și-au dat seama că la bordul ambarcațiune se află un număr mare de migranți.

Drept urmare, două nave ale Gărzii de Coastă au intervenit și escortat yacht-ul spre sediul Grupului de Nave Constanța, unde polițiștii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz.

Din primele verificări a reieșit faptul că la bordul yacht-ului se află 37 de persoane, de origine afgană și iraniană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6293 secunde