Vor înfunda pușcăria pentru că au nenorocit un adolescent

1249
Vor înfunda pușcăria pentru că au nenorocit un adolescent - 92e1d940432f91fee27509fcfaff9a64.jpg
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursurile declarate de cinci indivizi acuzați de tentativă de omor. Prin urmare, ei vor trebui să ispășească ani grei de închisoare pentru fapta comisă.

Magistrații constănțeni dispuseseră condamnarea lui Adi-Felician Iordachi, de 20 de ani, la opt ani și nouă luni de închisoare, a lui Marinică Iordachi, de 27 de ani, la pedeapsa de nouă ani și 11 luni de închisoare, iar a lui Gheorghe-Marius Oșlobanu, de 18 ani, Mircea Uțupanu, de 20 de ani, și Florin-Cristian Uțupanu, de 23 de ani, la câte opt ani și trei luni de închisoare. Ei trebuie să plătească, în solidar, 10.000 de lei daune materiale și 60.000 lei, daune morale victimei. Devenind definitivă, sentința urmează a fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp.
În luna mai 2009, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a celor cinci.
Potrivit rechizitoriului, în sarcina lor s-a reținut că, la data de 16 februarie 2009, în jurul orei 16,30, pe DN 38, în fața chioșcului zis "La ruși", aparținând SC "Moldo Galina" SRL (patronată de cetățeanul basarabean Nicolae Căldare), din apropierea Grupului Școlar Topraisar, cei cinci au coborât furioși din două autoturisme și l-au agresat pe Ionel Teișanu, zis "Iuiu", în vârstă de 17 ani. Inculpații l-au lovit cu pumnii, picioarele, bâtele și o teslă, preponderent în zonele capului și picioarelor, provocându-i minorului leziuni grave cranio-cerebrale, care i-au pus în primejdie viața, abandonându-l apoi într-o baltă de sânge și fugind de la locul faptei cu cele două autoturisme cu care veniseră.
În urma agresiunii, persoana vătămată a fost transportată, în comă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a fost internată cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral sever, fractură cu înfundare fronto-temporo-parietală stângă, marcă traumatică la creasta iliacă dreaptă, excoriații, mărci traumatice multiple la nivelul bazinului, membrelor inferioare, cu deformare la treimea medie a gleznei stângi". Minorul a fost supus de urgență unei intervenții neurochirurgicale și i-a fost salvată viața, chiar prin resuscitare, iar la data de 27 februarie 2009 a fost externat în stare ameliorată. Din cauza unei meningite purulente, complicație a leziunilor cranio-cerebrale suferite prin agresiune, a fost reinternat în perioada 16 martie - 3 aprilie 2009, fiind din nou externat în stare ameliorată. Din cauza gravității leziunilor cerebrale, prin afectarea centrului vorbirii ori hemipareză, deși s-a încercat de mai multe ori audierea sa, persoana vătămată nu a putut fi audiată, ci s-a constatat că nu se poate exprima și nu își aduce aminte despre împrejurările în care a fost agresată.
Din primele investigații a rezultat că suspecți în comiterea faptei sunt cei cinci inculpați trimiși în judecată de procurori. De asemenea, minorul se pare că a fost bătut zdravăn pentru că ar fi făcut parte dintr-o grupare adversă celor din care făceau parte cei cinci. Între cele două grupări au fost, în ultimii ani, mai multe răfuieli, dar, de obicei, nici o parte și nici cealaltă nu depuneau plângeri penale.
Cei cinci au fost supuși și testului poligraf, care a arătat că ei au avut un comportament simulat.
Mama băiatului s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 50.000 de euro, reprezentând daune materiale și morale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2859 secunde