Culisele celei mai mari capturi de cocaină din Constanța

"Vor căuta ofițerii sub acoperire care au lucrat în operațiune. Se vor răzbuna!"

7323
7

Articole de la același autor

150 de ofițeri antidrog, majoritatea români, au participat la operațiunea care a dus la cea mai mare captură de droguri făcută în Constanța. 2,5 tone de cocaină fabricată în Columbia a fost găsită de polițiști într-un container din Portul Constanța. Marfa urma să fie trecută prin port, în cala unui vapor încărcat cu banane, care venea din America de Sud, România fiind țară de tranzit. Destinația finală - Olanda. 


Cinci ofițeri sub acoperire din România au fost infiltrați în rețeaua de traficanți. Au fost, mai bine de jumătate de an, "trup și suflet" alături de cei răi. 


Operațiunea "Globetrotter" ("cei care fac înconjurul lumii") a durat doi ani și a fost coordonată de un român. Cei cinci ofițeri români 
sub acoperire au adus informații prețioase autorităților. Și iată că au reușit capturarea tonelor de cocaină, valorată pe piața neagră la 600 de milioane de euro. De ase-menea, în urma cooperării poli-țienești internaționale, au fost arestați preventiv liderul grupării 
și alți cinci membri ai grupului in-fracțional, pentru săvârșirea in-fracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc. 


Misiunea s-a terminat, dar ofițerii noștri vor continua ani buni să se teamă pentru viața lor, căci miza a fost una uriașă. Traficanții au pierdut 600 de milioane de euro! 


"Există și riscul de a-și pierde viața, da! Au fost perioade în care au putut lua legătura doar cu ceilalți colegi care lucrau la aceas-tă operațiune sau cu traficanții de droguri. Începem să devenim empatici cu ei. Gândiți-vă că un investigator sub acoperire trebuie să acționeze, să raționeze întocmai ca un traficant de droguri", a mărturisit sub anonimat, pentru digi24, ofițerul anti-drog care a coordonat operațiunea. 


"Scopul lor este răzbunarea" 
Oamenii legii sub acoperire le-au comunicat anchetatorilor detaliile cheie cu privire la modul în care drogurile urmau să fie aduse în
țară și informații prețioase despre membrii grupării, fără a le da de gândit contrabandiștilor că cineva din afară se află printre ei. Totul, cu prețul vieții. 


"Sunt expuși unor riscuri majore. Trebuie să se controleze foarte bine, reacțiile pe care trebuie să le aibă trebuie să fie foarte bine calculate", a continuat acesta seria mărturisirilor. 


Ofițerul care a coordonat opera-țiunea antidrog rămâne anonim: "Este un lucru pe care și-l asumă toți polițiștii care lucrează sub acoperire. Și asta pentru că riscurile la care sunt supuși nu se opresc odată cu finalizarea unei misiuni". 


Deși operațiunea a fost finalizată cu succes prin prisma faptului că tonele de droguri au fost oprite la timp și nu au ajuns pe piața neagră, iar mai multe persoane au fost deja arestate, agenții sub acoperire sunt încă în alertă, căci nu vor fi "iertați" cu una cu două de cei cărora le-au stricat afacerea care i-ar fi îmbogățit pe viață. 


"Dacă ne gândim la prejudiciul creat rețelelor de traficanți, aș spune că vor continua întotdeauna să caute ofițerii sub acoperire care au lucrat în această operațiune. Gândiți-vă că sunt sute de milioane de euro puse în joc. Au fost oameni arestați. Da! Sunt convins că vor folosi toate mijloacele pe care le au la dispoziție în a-și atinge scopul, iar unul dintre acestea este răzbunarea!", a mai povestit coordonatorul operațiunii.


Comentează știrea

costica
11 iulie 2016
opinie

Lucru la domiciliu!O șansă pe care nu o vei mai întâlni! In premiera absoluta! cel mai nou program super-eficient prin care va puteti rotunji rapid veniturile lunare! Nu trebuie sa aveti niciun fel de experienta, veti invata totul cu noi, pas cu pas si metodic! Trebuie doar sa va hotarati acum! Cereti urgent mai multe detalii la adresa noastra de email: pacurarucostica1963@gmail com

gheo
11 iulie 2016
droguri

de ce sa se razbune infractorii, cine le cumpara drogurile sau alte mizerii? drogurile fac rau, doar sa fii prea prost sa consumi droguri cand exista atatea alimente bune !

reca
11 iulie 2016
jim

Pentru toate nevoile dvs. de finanțare de la 2000 la 1.000.000€ Sunteți în căutarea pentru un Credit de nevoi personale sau un credit ipotecar? pe termen scurt sau pe termen lung Dacă sunteți în căutarea pentru un credit ipotecar soluție, pe termen scurt sau pe termen lung, rată fixă sau variabilă, sau deschis sau închis, oferim o gamă largă de opțiuni de credit ipotecar, care va satisface nevoile dvs. de finanțare acasă. Aici sunt domenii în care împrumuturile noastre sunt: * Financiare * Credit imobiliar * Gata de investiții * Masina de împrumut * Consolidare a datoriei * Linie de credit * A doua ipoteca * Răscumpărare de credit * Credit de nevoi personale Vă rugăm să ne contactați contacter:[email protected]

reca
11 iulie 2016
jim

Pentru toate nevoile dvs. de finanțare de la 2000 la 1.000.000€ Sunteți în căutarea pentru un Credit de nevoi personale sau un credit ipotecar? pe termen scurt sau pe termen lung Dacă sunteți în căutarea pentru un credit ipotecar soluție, pe termen scurt sau pe termen lung, rată fixă sau variabilă, sau deschis sau închis, oferim o gamă largă de opțiuni de credit ipotecar, care va satisface nevoile dvs. de finanțare acasă. Aici sunt domenii în care împrumuturile noastre sunt: * Financiare * Credit imobiliar * Gata de investiții * Masina de împrumut * Consolidare a datoriei * Linie de credit * A doua ipoteca * Răscumpărare de credit * Credit de nevoi personale Vă rugăm să ne contactați contacter:[email protected]

Murphy
11 iulie 2016
Se simte frica, nu se comenteaza prea mult !

Traficul de droguri este coordonat in secret de cele mai mari corporatii care, la prima vedere fabrica bunuri de larg consum.Au laboratoare secrete, au informatori in structurile politienesti, au ramificatii in structurile politice, financiar bancare, juridice. Ei sunt reprezentantii Diavolului pe Terra ! Destinatia finala era Olanda, tara care nu vrea Romania in spatiul Shengen, tara care ne blameaza in toate forurile, tara care s-a infiltrat puternic in marile investitii cu fonduri europene la Constanta, au o influienta puternica in portul Constanta. Cine le faciliteza afacerile in Romania ? Raspunsul corect este Mafia ! Sunt sigur ca un mare om competent le-ar putea veni de hac aici la Constanta. Eu il numesc simbolic Corado Catani de Constanta, numele lui real, este domnul procur Teodor Nita, dar trebuie ajutat s-o faca, se ofera oare cineva din structurile puterii politice actuale sa-i confere acestui domn procuror toate mijloacele materiale si financiare sa sa poata lupta cu Mafia ? Este omul potrivit pentru asemenea actiuni, este puternic, inteligent, cinstit si corect. Fac un apel pe acesta cale catre domnul Presedinte Iohannis, dati-i domnule Presedinte acestui om mijloacele necesare si o sa vedeti rezultatele pe care le dorim cu totii. Apoi, modificati legislatia, in sensul ca, traficul de droguri sa fie aspru pedepsit. Reintroducerea pedepsei cu moartea si executia in direct la televizor. Nu sunt sadic, dar, copii consumatori de droguri mor si producatorii, care nu sunt si consumatori, se imbogatesc. Ce fac ei cu banii obtinuti din traficul de drogori ? Cumpara oameni cu functii mari sa-i sprijine, reinvestescin materiile prime si maresc astfel productia. Ciclul se repeta, oamenii mor si ei produc in continuare, traiesc in mare lux, au influinte politici, juridice, politienesti, si copii mor. Nu poate exista mila pentru producatorii de droguri, nu pot exista drepturile omului pentru acesti criminali. Trebuie excutati cu singe rece ! Felicitari celor care au actionat sub acoperire, sunt mindru de ei, chiar daca nu-i cunosc, sunt oameni puternici, cinstit si corecti, viteji si curajosi, care vor iesi la pensie cu o pensie de kko, c-asa e legislatia la noi, de kko ! Bravo vitejilor, succes la capturi, nimicitii, lichidatii, decimatii pe producatorii de droguri, iar pe traficantii, transportatori ardeti-i de vii si trimiteti-i in Iad, acolo e locul lor !

Murphy
11 iulie 2016
scuze gramaticale

Am fost nervos, am gresdit grsamatical, va rog sa ma scuzati. Copiii in loc de copii si mai sunt vreo ttrei greseli, scuze, sunt nervos si dornic de razbunare. Copiii trebuie sa nu mai consume droguri niciodata !

shdgd
13 iulie 2016
mm

murphy... esti un bou...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1048 secunde