Vizită importantă la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu”

322
Vizită importantă la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” - xdragordinescu2-1634041806.jpg

Articole de la același autor

În perioada 7-11 octombrie, Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Contra Minelor 2, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2) a făcut o escală, pentru refacerea capacității de luptă, în portul Samsun din Turcia.

Pe timpul escalei navelor, comandantul SNMCMG-2, comandorul Javier Nunez De Aparicio a efectuat o vizită la bordul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, pentru a sublinia importanța exercițiilor navale executate de gruparea navală, în vederea întăririi prezenței și securității pe flancul de est al Alianței Nord Atlantice. De asemenea, oficialul NATO a apreciat profesionalismul și nivelul ridicat de implicare al militarilor români în toate activitățile executate pe mare, pe întreaga perioadă în care nava românească s-a aflat sub comanda SNMCMG-2.

Totodată, activitățile de planificare și pregătire au continuat și pe durata escalei în portul Samsun. Ofițerii responsabili pe domenii de luptă de la bordul celor cinci nave militare și comandanții acestora au pus la punct toate detaliile privind următoarea etapă de acțiune pe mare.

Luni, 11 septembrie, navele SNMCMG-2 au executat manevrele de plecare din portul Samsun și urmează să desfășoare o serie de activități în comun cu nave din compunerea OBSH (Operation Black Sea Harmony).

Corespondență transmisă de locotenent Antonia Suiugan, ofițerul de relații publice de la bordul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4968 secunde