Viorel Hrebenciuc, condamnat la închisoare cu executare! Iată cât va sta după gratii

763
Viorel Hrebenciuc, condamnat la închisoare cu executare! Iată cât va sta după gratii - alertaviorelhrebenciuccondamnatl-1525863348.jpg

Articole recomandate

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de păduri.


Sentința, care nu este definitivă și poate fi contestată, vine la trei ani de la începerea procesului, scrie digi24.ro.


În același dosar a fost condamnat și fostul deputat Ioan Adam, tot la doi ani de închisoare.

Dosarul este legat de retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău, în care sunt implicați, alături de Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD, fostul senator și ministru al Justiției Tudor Chiuariu și fostul șef al Romsilva Adam Crăciunescu.

În ianuarie 2015, fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, fostul senator Tudor Chiuariu și alte 13 persoane au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție, în dosarul retrocedării ilegale a peste 43.000 de hectare de pădure din județul Bacău.

În acest dosar au fost judecați și Gheorghe Paltin-Sturdza, beneficiarul pădurilor din județul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, fostul șef al Romsilva Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Brașov, soția lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia și Iulian Durlan.

Retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure s-ar fi făcut în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obținerea ilegală a unor sume mari de bani, conform DNA. Grupul infracțional ar fi folosit inclusiv firme offshore pentru a ascunde proveniența banilor.

Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reușit să între în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Iunie 2015
Stire din Actual : Au scăpat de arestul la domiciliu!
Pagina a fost generata in 0.4554 secunde