Vine Paștele! Ce spune Poliția despre mersul la cimitir sau la rude!

5822
Vine Paștele! Ce spune Poliția despre mersul la cimitir sau la rude! - fondpolitiecumparaturi-1586542033.jpg

Articole de la același autor

Sărbătorile pascale sunt umbrite, anul acesta, de pericolul reprezentat de virusul COVID 19 și de toate măsurile luate de autorități pentru a limita efectele în rândul populației. Drept pentru care, polițiștii atrag atenția asupra faptului că populației îi este permis să iasă din case pentru a face cumpărăturile pentru masa de Paște, dar nu și pentru vizitele tradiționale din zilele de sărbătoare!

"Pot merge până la cimitir, în vizită la nași sau la părinți, în zilele de Paște", "Cum pot proceda pentru a cumpăra miel direct de la producător" sau "Pot merge la părinți, să le duc cumpărături pentru masa de Paște" sunt câteva dintre nelămuririle ridicate, zilele acestea, în contextul restricțiilor impuse de ordonanțele militare și al sărbătorilor pascale care se apropie. De aceea, reprezentanții Poliției Române au făcut câteva precizări cu privire la modul în care se pot face cumpărăturile, în această perioadă, dar și la vizitele din zilele de Paște.



"Da, este permisă deplasarea pentru achiziționarea produselor necesare. Nu trebuie să uitați să aveți cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, pe care trebuie bifat punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, recomandăm deplasarea unei singure persoane, nu a întregii familii, care să se asigure că agentul economic de la care achiziționează produsele este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare", au precizat polițiștii.
Totodată, oamenii legii afirmă că producătorii pot aduce mielul sacrificat până acasă, la client, dar cu mențiunea că "trebuie să dețină asupra sa documentele necesare, conform ordonanțelor militare și documentele de proveniență, bonul fiscal, chitanța, factura". În schimb, este interzis comercianților să pună în vânzare miei sau alte produse în zone neamenajate special în acest scop.

Pot fi duse părinților produse pentru masa de Paște

Totodată, polițiștii arată că este permisă și deplasarea la domiciliul părinților sau altor persoane în vârstă, pentru a le duce produsele pentru masa de Paște. "Este necesară declarația pe propria răspundere, în care să se bifeze punctul 4, respectiv motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uitați, aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște!", au subliniat reprezentanții Poliției Române.



Pe de altă parte, au arătat polițiștii, nici deplasările la cimitir nu sunt permise, acestea nefiind incluse pe declarațiile pe propria răspundere ca deplasări necesare.


Reamintim că persoanele depistate că încalcă restricțiile impuse de ordonanțele militare sau că nu au asupra lor declarațiile pe propria răspundere riscă amenzi între 2000 și 20.000 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6158 secunde