Video VIDEO şi FOTO. 44 de percheziţii, la Constanţa, într-un dosar de proxenetism, spălare a banilor, şantaj şi cămătărie

449

Articole de la același autor

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat, joi, 17 iunie, 44 de percheziții domiciliare, în județul Constanța, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat.

Membrii grupului sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, cămătărie, șantaj și spălare a banilor. Aceștia ar fi fost implicați în activități de proxenetism, în România, Germania, Austria și Anglia, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care ar fi recurs la amenințări, cu acte de violență, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente.

Din cercetări a reieșit că 24 de persoane ar fi constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta ar fi fost coordonat de un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Mangalia și ar fi acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.

Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția.

Produsul infracțional obținut din comiterea infracțiunii de proxenetism, calculat până la momentul cercetărilor, este de peste 3,5 milioane de euro.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme sau investite în construcția unor imobile.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma probatoriului administat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 16 persoane, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, camătă, șantaj și spălare de bani, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz urmează a formula propunere de arestare preventivă față de cele 16 persoane reținute, precum și față de alte 8 persoane, care, în prezent, se sustrag cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din Constanța.

La activități au participat polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Tulcea și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6789 secunde