Video VIDEO / Rețea care aproviziona Constanța cu droguri din Spania, în atenția DIICOT

198

Articole de la același autor

Trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT din Vrancea, fiind acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc în vederea consumului și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.


În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna februarie a anului 2020, cei trei inculpați au constituit un grup infracțional organizat în scopul desfășurării unor activități de trafic și deținere în vederea consumului de droguri de mare risc.
În cadrul grupului infracțional organizat, doi dintre inculpați, soț și soție, aveau rolul de aprovizionare cu droguri de risc respectiv pastile ecstasy, cocaină și ketamină. Aceștia distribuiau astfel de substanțe interzise, provenite cel mai probabil din Spania, pe raza mai multor județe, doar în cantități mari, de ordinul zecilor de grame și zecilor sau sutelor de pastile. S-a reținut faptul că un gram de cocaină se vindea cu 60 de euro, o doză de ketamină cu suma de 35 de euro, iar o pastilă cu suma de aproximativ 3-4 euro.


Cel de-al treilea membru al grupului infracțional organizat se deplasa periodic din municipiul Constanța în municipiul Oradea, se întâlnea cu ceilalți doi inculpați de la care achiziționa droguri de mare risc în vederea comercializării acestora către consumatori aflați raza județului Constanța.


La data de 07.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați care ar fi avut asupra sa droguri de mare risc, respectiv peste 100 de grame de cocaină și ketamină, pe care ar fi intenționat să le transporte pe ruta Oradea-Constanța, cu scopul de a le vinde în schimbul sumei de 14.000 de euro.


La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bihor și Constanța, în urma cărora au fost ridicate 5.000 de pastile de ecstasy, 100 g de cocaină, 50 g Ketamina și 150 g substanța cristalina de MDMA precum, o pușcă cu aer comprimat, sumele de 7. 900 de lei, 300 de euro și 50 lire sterline și un autoturism.


În cursul zilelor de 08 și 09.08.2020, Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.


Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi –Autostrada A1.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5656 secunde