VIDEO/ EVAZIUNE CU MOTORINĂ, în atenția Poliției Constanța

252
VIDEO/ EVAZIUNE CU MOTORINĂ, în atenția Poliției Constanța - oilbarrels218165001343902173-1358939015.jpg

Un transport de 90 de tone de motorină a fost oprit și confiscat de polițiștii constănțeni.


Potrivit reprezentanților Poliției Constanța, pe 20 ianuarie, ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au verificat un transport fluvial de produse petroliere. Au găsit 90 de tone de motorină, pentru care administratorii firmelor deținătoare nu au putut prezenta documente de transport.


Drept pentru care, cei doi, respectiv Giora I., de 52 de ani, din Voluntari, județul Ilfov, și Lucrețiu Tudor D., de 41 de ani, din Câmpina, județul Prahova, sunt anchetați pentru evaziune fiscală.
Persoanele cercetate au calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, care au ca domeniu de activitate tranzacționarea de produse petroliere.


În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că suspecții nu pot prezenta evidențele contabile ale societăților comerciale pe care le administrează, necesare înregistrării operațiunilor de tranzacționare a produselor petroliere, neavând contracte comerciale specifice și în conformitate cu lege, avize de expediții pentru marfa transportată, facturi fiscale, jurnale de vânzări-cumpărări, registru de casă, ordine de plată etc.


Având în vedere valoarea prejudiciului s-a luat măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra bunurilor tranzacționate de cele două societăți comerciale, în valoare de 670.000 lei și asupra unei cantități de 190,478 litri de motorină în valoare de 987.275, 20 lei.  
În cauză polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi suspecți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3552 secunde