Video VIDEO / ANCHETĂ DE AMPLOARE. ZECI DE CAI CHINUIȚI, ABANDONAȚI LÂNGĂ TECHIRGHIOL

2053

Articole de la același autor



Polițiștii și specialiștii de la Direcția Sanitar Veterinară se află, în dimineața zilei de duminică, 24 ianuarie, în apropierea lacului Zarguzon, de lângă Techirghiol, unde au fost abandonați în jur de 40 de cai, cu semne evidente de maltratare. 


Semnalul de alarmă în mediul online a fost dat de cântărețul rapp Puya, care a postat sâmbătă seara pe pagina sa de Facebook un clip video cu următorul mesaj: „Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură”. 


Cazul a intrat și în atenția voluntarilor de la organizația Kola Kariola. „Cu siguranță, imaginile cu cei 40 de cai abandonați, nemâncați, legați, unii morți în rape, v-au șocat pe toți. Nu o dată v-am spus că aceste animale au un înger păzitor care dorește să rămână anonim. La această oră, la fața locului este Poliția și reprezentați ai DSV. Tot ingerul pazitor anonim încearcă relocarea tuturor cailor într-un loc sigur după care noi, ong-urile va trebui să intervenim și să preluăm cați se poate dintre ei”. 
Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili identitatea proprietarilor, care au lăsat animalele în frig și să moară de foame. 


UPDATE


Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Poliției orașului Techirghiol au efectuat verificări, iar, în urma celor constatate, au fost identificate 35 de cabaline.


La fața locului, s-au deplasat și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Constanța, care au evaluat starea animalelor.


În urma cercetărilor, polițiștii au luat măsura plasării acestora într-un adăpost din județul Constanța, potrivit O.U.G. 175/2020.


În cauză, continuă verificările, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8452 secunde