Victime colaterale ale coronavirusului. Au demisionat în bloc!

263
Victime colaterale ale coronavirusului. Au demisionat în bloc! - ddd-1580291330.jpg

Articole recomandate

Medicii de la Unitatea Primiri Urgențe a SJU Bacău au demisionat în bloc, în această dimineață, în urma unei amenzi "abuzive" date de Direcția de Sănătate Publică, după cazul studentului întors din China și suspect de coronavirus, potrivit Observator.

Doctorul curant a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică cu 20.000 de lei, dar sancțiuni au primit și alți angajați ai UPU. În semn de protest față de măsurile luate de DSP, dar și din solidaritate cu doctorul amendat, toți medicii au anunțat că demisionează.

Dr. Elena Bilbor, medicul-șef al UPU, a declarat pentru Ziarul de Bacău că amenzile sunt "abuzive" și că, de fapt, supărarea inspectorilor ar fi fost că presa a aflat de caz înaintea autorităților. "Conform legislației, ei aveau obligația să ne anunțe de îndată, după depistare. Ei n-au anunțat, am aflat din presă. La 13:35, au scris în foaia de observație "suspiciune contact coronavirus", dar nu a anunțat nici superiorii, nici medicul epidemiolog de la Serviciul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, cf. art 2 din HG 589/2007. În astfel de cazuri, se impun măsuri de urgență", a declarat Alin Năstasă, directorul DSP Bacău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7391 secunde