VEȘTI PROASTE PENTRU ȘOFERI. Ce s-ar putea întâmpla cu amenzile de circulație, de la 1 ianuarie

246
VEȘTI PROASTE PENTRU ȘOFERI. Ce s-ar putea întâmpla cu amenzile de circulație, de la 1 ianuarie - politiarutiera1-1574841220.jpg

Articole recomandate

Punctul de amendă a fost plafonat la 145 de lei până anul acesta. Inițial, punctul de amendă a reprezentat 10% din salariul minim. Dacă legislația ar reveni, odată cu creșterea salariului minim de la 1 ianuarie la 2230 de lei, punctul de amendă ar ajunge 223 de lei.


Majorările au loc o dată cu creșterea salariului minim pe economie. De la începutul anului 2020 punctul de amendă va costa mai mult decât până acum. Schimbările au fost anunțate de Guvernul Orban, susține România TV.


Punctul de amendă se calculează conform legislației în funcție de salariul minim brut pe țară, doar că în ultimii ani punctul de amendă a fost plafonat. Dacă acest lucru nu se va mai respecta, majorările vor fi resimțite de la începutul anului.


Astfel că punctul de amendă va ajunge la 223 de lei, față de 145 de lei. Spre exemplu, cei care vor sta pe telefon în timp ce conduc ar putea risca o amendă de la 580 de lei la 725 de lei, iar dreptul de a conduce va fi suspendat pentru 30 de zile.


Deocamdată nu se știe ce se va întâmpla, dacă legislația va prevedea din nou puctul de amendăm să reprezinte 10% din salariul minim.


"Există o corelație între salariul minim și punctul de amendă, din datele care ne-au fost furnizate de colegii de la Ministerul de Finanțe nu există un impact semnificativ, nici pe partea de venituri bugetare, nici pe partea de, să-i spunem, efecte în plată, sunt nesemnificative aceste efecte", a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului în Guvernul Orban.


El a completat, întrebat dacă odată cu majorarea salariului minim va crește și punctul de amendă: "Nu s-a luat nicio decizie în această privință, în sensul modificării reglementărilor legale în vigoare".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8763 secunde