VEȘTI BUNE PENTRU PROPRIETARII DE MAȘINI! Programul Rabla va accepta și autoturismele fără ITP valabil

1969
VEȘTI BUNE PENTRU PROPRIETARII DE MAȘINI! Programul Rabla va accepta și autoturismele fără ITP valabil - thumb-1520943972.jpg

Articole de la același autor

Mașinile vechi vor fi primite la casare în programul Rabla fie că au sau nu inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă la înscrierea în program, potrivit unui document legislativ ce a apărut recent în Monitorul Oficial, potrivit avocatnet.ro. Ministerul Mediului propusese inițial ca primirea mașinilor vechi la casare să fie condiționată de ITP, însă propunerea nu a fost bine primită în spațiul public. 


Pe lângă asta, pot fi duse la casare și microbuzele, iar firmele care primesc finanțarea prin programul Rabla vor fi monitorizate și obligate să înmatriculeze mașinile noi pe numele beneficiarului, altfel riscând să piardă sumele de bani acordate.


Românii pot cere și în 2018 peste 9.000 de lei de la stat dacă duc la casare o mașină veche și cumpără una nouă, prin deja cunoscutul program de finanțare Rabla. O serie de modificări legislative au fost aduse însă luni prin Ordinul Ministerului Mediului nr. 241/2018 privind modificarea și completarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017 – 2019.


Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 222 din 12 martie 2018 și se aplică deja. Inițial, Ministerul Mediului a propus o schimbare care a nemulțumit proprietarii de mașini vechi: admiterea la casare numai a mașinilor cu ITP valabil, însă chestiunea nu s-a păstrat în forma publicată a ordinului, mai arată avocatnet.ro. 


Vor fi primite la casare însă și microbuzele, ele fiind introduse acum expres în definiția autovehiculului uzat, unde microbuzul este definit astfel: "autovehicul aparținând categoriei de folosință M2 sau M3, conceput și construit pentru transportul de pasageri și care are, în afara locului conducătorului, cel mult 22 locuri pe scaune sau în picioare", potrivit ordinului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6523 secunde