VEȘTI BUNE pentru militarii români din străinătate: Guvernul le-a mărit diurnele!

351
VEȘTI BUNE pentru militarii români din străinătate: Guvernul le-a mărit diurnele! - ddd-1579551240.jpg

Articole recomandate

Guvernul a adoptat în ședința de luni hotărârea care stabilește creșterea cuantumului diurnelor pentru personalul militar și civil participant la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, ca urmare a asumării acestei măsuri de către premierul Ludovic Orban și de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la începutul mandatului, informează un comunicat transmis Agerpres de MApN.

Aplicarea actului normativ nu necesită alocarea unor sume suplimentare, fondurile încadrându-se în limitele aprobate anual prin bugetele instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, precizează comunicatul MApN.

Potrivit noii HG, personalul participant la misiunile și operațiile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) - c) din Legea nr. 121/2011 (misiuni de apărare colectivă, de răspuns la crize și misiuni de pace) privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, cu completările ulterioare, denumit în continuare personal, beneficiază de diurnă în valută în următoarele cuantumuri:

* ofițerii - 140 de euro/zi/persoană

* maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară - 130 de euro/zi/persoană

* alte categorii de personal - 120 de euro/zi/persoană.

Totodată, arată sursa citată, personalul participant la misiunile și operațiile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 121/2011 (misiuni cu caracter umanitar), cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de diurnă în valută în următoarele cuantumuri:

* ofițerii - 70 de euro/zi/persoană

* maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară - 65 de euro/zi/persoană

* alte categorii de personal - 60 de euro/zi/persoană.

"Adoptarea Hotărârii de Guvern de astăzi a ținut cont și de faptul că, în ultima perioadă, contextul de securitate din teatrele de operații în care desfășoară misiuni personalul român s-a modificat semnificativ, riscurile la care sunt supuși aceștia crescând", subliniază comunicatul citat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4927 secunde