VESTE BUNĂ PENTRU ȘOFERI! SOLUȚIE SIMPLĂ PENTRU A SCĂPA DE PUNCTELE DE PENALIZARE

800
VESTE BUNĂ PENTRU ȘOFERI! SOLUȚIE SIMPLĂ PENTRU A SCĂPA DE PUNCTELE DE PENALIZARE - controlpolitie-1538032659.jpg

Articole recomandate

Senatorii propun ca șoferii să scape de punctele de penalizare ca urmare a abaterilor din trafic, dacă vizionează filme educative despre urmările grave ale neatenției în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan.


Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr.95/2002 privind circulația pe drumurile publice este înregistrată la Senat.


Proiectul prevede că "în cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliția Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranței rutiere se va face în structurile și la partenerii aprobați de Poliția Română, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare".

Practica este întâlnită și în alte state, cu rezultate îmbucurătoare în ceea ce privește corectarea voluntară a unor acțiuni greșite la volan, se arată în expunerea de motive.

Totodată, șoferilor începători le-ar putea fi suspendat mai ușor permisul de conducere, la 12 puncte de penalizare nu 15 ca în cazul celorlalți șoferi., scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4041 secunde