Verificări la restaurantele și terasele de pe litoral. Ce au găsit medicii sanitar-veterinari

184
Verificări la restaurantele și terasele de pe litoral. Ce au găsit medicii sanitar-veterinari - fotofondverificarile1-1562709682.jpg

Articole de la același autor

Odată cu debutul lunii iulie și cu creșterea numărului turiștilor pe litoral, au fost intensificate și controalele Autorității Sanitar-Veterinare în unitățile amplasate în cele șapte zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. 


Astfel, numai săptămâna trecută, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 249 de unități, respectiv 107 restaurante, cinci pizzerii, cinci cantine, 31 de unități tip fast - food, 11 braserii, 20 unități tip bufet, două unități de tip bistro, 16 baruri, un snack-bar, o pensiune, 21 de magazine alimentare, 15 laboratoare de cofetărie-patiserie, trei cofetării-patiserii, trei rulote, două tonete de înghețată, un supermarket, o unitate de produse congelate, o carmangerie, două depozite alimentare și o autoutilitară. 


"În urma acestor controale, s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare. Au fost găsite la comercializare produse alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, dar și produse etichetate și ambalate necorespunzător", explică directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 10 restaurante, patru unități tip fast-food, două baruri, două laboratoare de cofetărie-patiserie, două unități tip bufet, o pizzerie, o braserie, un snack-bar și o pensiune au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 196.000 de lei. 


XXX 
Turiștii sau constănțenii care sesizează nereguli și doresc să facă o sesizare au la dispoziție numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival, constituit de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară, 0786/577.007. Aici se pot face reclamații, dar se pot obține și informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr funcționează în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA, 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 
"Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supraveghează și verifică permanent unitățile aflate pe litoralul românesc", mai precizează șeful DSVSA Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.536 secunde