Vârstnici tâlhăriţi pe stradă. Sfaturi de la poliţişti

310
Vârstnici tâlhăriţi pe stradă. Sfaturi de la poliţişti - varstnicitalhariti-1629305651.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Poliției municipiului Constanța, au desfăşurat, miercuri, 18 august, activităţi de prevenire în rândul persoanelor vulnerabile, privind comiterea unor fapte de tâlhărie, precum și a faptelor de furt din buzunare, poșete și genți.

„Scopul acțiunilor este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se pot expune, în cazul în care nu adoptă măsurile minime de siguranţă. Comportamentul neadecvat caracterizat prin neglijenţă, ignoranţă «ajută» la comiterea acestui gen de fapte, mai ales atunci când persoanele se află în zonele aglomerate”, explică reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Pentru a evita comiterea unor evenimente negative, polițiștii au acționat în zona cluburilor de pensionari din municipiului Constanța, unde au discutat cu vârstnicii, sfătuindu-i să apeleze la primul şi cel mai solid „scut” împotriva unor astfel de fapte, respectiv vigilenţa.

„Îi sfătuim să fie prudenți atunci când se deplasează pe stradă, în mijloacele de transport în comun. Nu vă lăsați distrași de folosirea telefonului mobil! Alegeți cu grijă traseul pe care urmează să-l parcurgeți, evitați străzile lăturalnice și neiluminate! La intrarea în imobil, aceştia e bine să fie foarte atenți la persoanele din jurul lor şi să evite să intre în lift cu persoane necunoscute. Dacă vă simțiți în pericol, strigați, alertați persoanele din jur, astfel încât să descurajați o acțiune ilicită, și sunați la numărul unic de urgență 112!”, mai recomandă oamenii legii.

Acţiunea vine după ce, săptămâna trecută, un pensionar din capitală a fost atacat, tâlhărit şi a murit ulterior la spital, din cauza rănilor. (A.P.) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7182 secunde