Val de accidente cu victime pietoni în Constanța! "Zebrele", desenate degeaba pe asfalt

345
Val de accidente cu victime pietoni în Constanța!

Articole de la același autor

Situație alarmantă pe străzile din Constanța: în ultima perioadă, au avut loc din ce în ce mai multe accidente rutiere în care au fost implicați pietoni. Îngrijorător este faptul că traversarea prin locuri nepermise a fost principala cauză a incidentelor. 


Peste 90% dintre pietonii români traversează neregulamentar cel puțin de câteva ori pe an, iar aproape 50% admit că traversează prin locuri nepermise în mod frecvent. Acestea au fost rezultatele unui studiu realizat de Asociația pentru Promovarea Asigurărilor. 


Iar realitatea confirmă studiile, căci numărul incidentelor în care au fost răniți pietoni este ridicat. Inclusiv în ultima perioadă, se constată o frecvență ridicată a accidentelor în care sunt implicați pietoni. Practic, luna aceasta, a fost ziua și accidentul! De exemplu, ieri, două persoane au ajuns la spital, după ce au fost lovite de mașini în timp ce traversau prin loc interzis. 
Primul accident a avut loc, în jurul orei 7.00, în stațiunea Mamaia. Un bărbat de 42 de ani conducea dinspre Constanța spre Năvodari, iar în dreptul hotelului Iaki, nu l-a observat la timp pe un bărbat de 66 de ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. 


După aproximativ trei ore, un alt accident, tot cu pieton. De data aceasta, o femeie de 60 de ani a fost lovită în timp ce traversa spre piața agroalimentară din Tomis III, tot fără să se asigure și prin loc nepermis. 
Un alt accident, în urma căruia victima, o femeie de peste 80 de ani, a murit după ce a fost lovită de mașină în timp ce traversa prin loc nepermis DN 3 a avut loc zilele trecute. 


XXX 
În aceste condiții, oamenii legii atrag atenția asupra necesității de a respecta prevederile legale. 
"Se impune menționat că, iarna, condițiile meteo nefavorabile cresc riscul unui accident rutier, iar șofatul implică mai multă atenție decât oricând. De exemplu, distanța de frânare pe carosabil ud poate creșe de până la două ori, iar pe carosabil acoperit cu zăpadă sau gheață, chiar de până la 10 ori. Mai mult, într-o situație de urgență, un șofer obișnuit are nevoie de aproximativ 1,5 secunde pentru a reacționa, iar vizibilitatea redusă poate împiedica șoferul să perceapă în timp util pericolul", au arătat reprezentanții Asociației pentru Promovarea Asigurărilor, în încercarea de a-i convinge pe pietoni să fie mai prevăzători. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1519 secunde