VACANȚA S-A TERMINAT! SUNTEȚI PREGĂTIȚI PENTRU UN NOU ÎNCEPUT?

216
VACANȚA S-A TERMINAT! SUNTEȚI PREGĂTIȚI PENTRU UN NOU ÎNCEPUT? - a83c328c1db1434f863b286f15d2c7ca-1630493000.jpg
„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022.

În acest context, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului de Siguranță Școlară Constanța au desfășurat activități de informare, cu recomandări pentru copii privitoare la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic. Totodată, polițiștii au discutat despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Sfaturi pentru părinți:

-Stabiliți cu copilul dumneavoastră un program, astfel încât să știți tot timpul unde este și ce face;

- Aflați care sunt prietenii copilului dumneavoastră, atât în mediul on-line, cât și în viața reală. Sfătuiți-l să ceară ajutor, ori de câte ori se confruntă cu o problemă;

-Discutați cu copilul și asigurați-l de toată disponibilitatea, pentru a-l îndruma în orice situație;

-Dedicați timp copilului zilnic, indiferent de vârsta pe care o are.

Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.326 secunde