Vacanţă în siguranţă, alăruti de jandarmii constănţeni

274
Vacanţă în siguranţă, alăruti de jandarmii constănţeni - vacantainsiguranta1-1629477749.jpg

Articole de la același autor

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța duc mai departe seria activităților informativ-preventive desfășurate în timpul vacanței de vară. Vineri, 20 august, a fost rândul celor peste 50 de copii participanți la școala de vară organizată de biserica „Sfântul Vasile cel Mare” să primească vizita oamenilor legii.

În prima parte a întâlnirii, cei mici l-au cunoscut pe unul dintre camarazii patrupezi, aplaudând cu zâmbetul pe buze exercițiile demonstrative ale câinelui de serviciu, Dada. Ulterior, într-un cadru interactiv, copiii au devenit mici jandarmi, fiindu-le prezentate materialele din dotare, au învățat cum să se orienteze în teren cu ajutorul busolei, dar și după semnele din natură și li s-au oferit răspunsuri la întrebările adresate cu privire la istoricul, atribuţiile și misiunile Jandarmeriei.

În cadrul întâlnirii, jandarmii constănţeni au mai subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. În plus, copiilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

Activitățile s-au organizat în cadrul proiectului „Vacanță în siguranță”, scopul fiind acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta copilăriei și adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a celor mici, în vederea adoptării unor comportamente prosociale.

„De la începutul vacanței de vară și până în prezent au fost desfăşurate 11 astfel de activități, iar campania de informare și prevenire «Vacanţă în siguranţă» va continua până la începutul anului școlar alături de colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, la centre de plasament, tabere și școli de vară organizate pe raza județului”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. (A.P.) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.655 secunde