Vă pregătiți de cumpărăturile de iarnă? Polițiștii vă recomandă prudență

201
Vă pregătiți de cumpărăturile de iarnă? Polițiștii vă recomandă prudență - vapregatiti-1512314159.jpg
În această perioadă în care cei mai mulți comercianți oferă reduceri la numeroase produse, Poliția Română vă oferă câteva sfaturi pentru a vă bucura pe deplin de bunurile achiziționate. În privința cumpărăturilor din magazine, este bine să evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar când achitați cumpărăturile, să scoateți doar suma necesară plății contravalorii acestora.

"Tastați codul PIN cu discreție atunci când efectuați plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur! Furturile din buzunare și genți se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteți împins în astfel de locuri, verificați-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteți victima unei înscenări a unui hoț", vă recomandă polițiștii.

Atunci când faceți cumpărături online nu este recomandat să furnizați codul numeric personal, seria și numărul de buletin, de la pașaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informații.

"Examinați feedback-ul vânzătorului, oferit de alți cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacționare, nu cumpărați de la el. Nu oferiți informațiile de pe card, dacă site-ul nu foloșeste o conexiune securizată și dacă reputația acestuia este îndoielnică. Verificați în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiți, pentru a observa dacă nu cumva este diferit față de site-ul original. Accesați direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail", vă mai sfătuiesc polițiștii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.335 secunde