V-a reținut Poliția certificatul de înmatriculare? Iată ce trebuie să faceți!

Luni, 31 August 2020
191
Constănțenii cărora le-au fost reținute certificatele de înmatriculare de către Poliția Rutieră, în trafic, fie pentru lipsa inspecției tehnice periodice (ITP) fie pentru o defecțiune tehnică, trebuie să se adreseze reprezentanței teritoriale a Registrului Auto Român, pentru verificări.

"Dacă certificatul de înmatriculare a fost reținut pentru defecțiuni tehnice, după remedierea problemelor semnalate, vehiculul trebuie prezentat la una dintre reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român. În urma verificării subansamblelor/sistemelor la care au fost constatate defecțiuni, dacă se constată remedierea deficiențelor, reprezentantul RAR va menționa acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare", au precizat reprezentanții RAR. De menționat că dovada înlocuitoare, pe care a fost aplicat respectivul înscris, permite redobândirea certificatului de înmatriculare.

Pe de altă parte, dacă motivul reținerii certificatului de înmatriculare a fost expirarea valabilității ITP, verificarea tehnică pentru redobândirea talonului se efectuează doar la o reprezentanță RAR. "Trebuie să țineți cont că, în conformitate cu prevederile legale actuale, unui autovehicul cu inspecția tehnică periodică expirată i se suspendă automat și înmatricularea în sistemul informatic al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Astfel, mașina nu mai are dreptul să circule pe drumurile publice, iar recomandarea este să o transportați cu ajutorul unei platforme auto la reprezentanța RAR pe care ați ales-o pentru efectuarea ITP. Documente necesare în momentul prezentării autovehiculului la RAR: dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare (în original); cartea de Identitate a Vehiculului (CIV); cartea de identitate a posesorului", au explicat reprezentanții RAR. Se impune subliniat că pentru operațiunile necesare redobândirii certificatului de înmatriculare nu este necesară efectuarea unei programări în prealabil.Pagina a fost generata in 0.2241 secunde