V-a reținut Poliția certificatul de înmatriculare? Iată ce trebuie să faceți!

1559
V-a reținut Poliția certificatul de înmatriculare? Iată ce trebuie să faceți! - rarcertificatsursarar-1598893662.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii cărora le-au fost reținute certificatele de înmatriculare de către Poliția Rutieră, în trafic, fie pentru lipsa inspecției tehnice periodice (ITP) fie pentru o defecțiune tehnică, trebuie să se adreseze reprezentanței teritoriale a Registrului Auto Român, pentru verificări.

"Dacă certificatul de înmatriculare a fost reținut pentru defecțiuni tehnice, după remedierea problemelor semnalate, vehiculul trebuie prezentat la una dintre reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român. În urma verificării subansamblelor/sistemelor la care au fost constatate defecțiuni, dacă se constată remedierea deficiențelor, reprezentantul RAR va menționa acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare", au precizat reprezentanții RAR. De menționat că dovada înlocuitoare, pe care a fost aplicat respectivul înscris, permite redobândirea certificatului de înmatriculare.

Pe de altă parte, dacă motivul reținerii certificatului de înmatriculare a fost expirarea valabilității ITP, verificarea tehnică pentru redobândirea talonului se efectuează doar la o reprezentanță RAR. "Trebuie să țineți cont că, în conformitate cu prevederile legale actuale, unui autovehicul cu inspecția tehnică periodică expirată i se suspendă automat și înmatricularea în sistemul informatic al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Astfel, mașina nu mai are dreptul să circule pe drumurile publice, iar recomandarea este să o transportați cu ajutorul unei platforme auto la reprezentanța RAR pe care ați ales-o pentru efectuarea ITP. Documente necesare în momentul prezentării autovehiculului la RAR: dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare (în original); cartea de Identitate a Vehiculului (CIV); cartea de identitate a posesorului", au explicat reprezentanții RAR. Se impune subliniat că pentru operațiunile necesare redobândirii certificatului de înmatriculare nu este necesară efectuarea unei programări în prealabil.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iunie 2020
Stire din Eveniment : Programul RAR Constanța de Rusalii
Pagina a fost generata in 1.0793 secunde