UPDATE / PERCHEZIȚII la UNIVERSITATEA OVIDIUS din CONSTANȚA. Rectorul DĂNUȚ EPURE, suspectat de fapte de corupție

Marţi, 30 Iulie 2013
6954
Rectorul Universității "Ovidius" Constanța, Dănuț Tiberius Epure, este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru acuzații de corupție. 
Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA, a confirmat pentru "Cuget Liber" demararea unei anchete, în prezent la instituția de învățământ desfășurându-se percheziții. "În momentul în care ancheta va permite, vom face publice detaliile", a precizat reprezentantul instituției. 


În cazul rectorului nu a fost luată nicio măsură, până la această oră el nefiind reținut. Potrivit reprezentanților DNA, acesta urmează să fie dus la audieri la sediul structurii DNA din București. Surse din rândul anchetatorilor susțin că rectorul ar fi fost surprins în flagrant în timp ce primea mită.
UPDATE - 14,00 - Biroul rectorului a fost desigilat, acesta aflându-se în interior cu jandarmii și procurorii DNA.


UPDATE - 14,56 -  Perchezițiile continuă în biroul rectorului Dănuț Tiberius Epure, din cadrul Universității "Ovidius". Surse apropiate anchetei susțin că acesta ar fi avut, în momentul în care a fost surprins de procurorii DNA, 4.500 de euro asupra lui. Se pare că acesta ar fi urmat să primească 10.000 de euro de la studenți care doreau să intre la Facultatea de Medicină, pe locurile "fără taxă". 


UPDATE - 17,45 -  Perchezițiile în sediul Universității "Ovidius" au luat sfârșit. În urmă cu câteva minute, rectorul Dănuț Tiberius Epure, însoțit de jandarmi și procurorii DNA, a părăsit sediul Universității "Ovidius". El a fost urcat în duba Poliției și urmează să fie transportat la sediul DNA București, pentru audieri.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3883 secunde