Video UPDATE. PANICĂ pe LITORAL. Salvamarii nu mai fac față

1441
UPDATE. PANICĂ pe LITORAL. Salvamarii nu mai fac față - panicapelitoral1-1598779170.jpg

Articole de la același autor

UPDATE: În această dimineață, 14 scafandri ai inspectoratului au reluat căutările bărbatului dispărut în Stațiunea Venus în cursul zilei de 30.08. Ajunși la fata locului a fost observat plutind în mare. Acesta a fost scos și predat cadrelor medicale ale Serviciului de Ambulanta Judetean

UPDATE: 20 de apeluri au fost înregistrate, la 112 în numai o oră, între ora 11.30 și 12.30, pentru peersoane aflate în pericol de înec. Din păcate, bilanțul, până la această oră, numără deja o persoană decedată, iar un alt bărbat este căutat de salvatori.
"În stațiunea Neptun, o persoană scoasă din mare refuză transport la spital. În Venus, un copil în vârstă de nou ani a fost scos din mare cu probleme respiratorii și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța. De asemenea, o femeie care a fost scoasă în stop cardio-respirator, a fost resuscitate de paramedici și transportată la spital. În Olimp, un bărbat de 76 de ani nu a mai putut fi salvat și a fost declarat decedat. La Jupiter, o persoană adusă la mal de salvamari refuză transportul la spital. În momentul de față, a mai rămas o persoană dispărută în mare, la Venus", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.
Aceasta subliniază că la toate operaținile de salvare-căutare și acordare de prim ajutor au participat și numeroși salvamari. "Salvamarii au luptat contra cronometru pentru salvarea tuturor persoanelor alături de pompieri și paramedici, personalul medical de la Ambulanța Constanța, echipajul elicopterului Smurd și scafandrii ISU", a mai spus Anca Chiriță.


UPDATE: "Pe tot sudul litoralului începând de la Vama Veche pana în Olimp avem toate forțele inspectoratului alocate. Este vorba despre patru echipe Smurd, șenilate și pe mare ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandri. De asemenea, se intervine și aerian, cu elicopterul Smurd care survolează. Sunt în desfășurare activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin șapte persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitați pe plajă. În momentul de fata încă se primesc apeluri pe 112 din zona menționată", anunță purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.


Potrivit acesteia, au fost alocate și numeroase forțe suplimentare. Este vorba despre cinci echipaje ale Serviciului de Ambulanță, nave de la ARSVOM și Garda de Coastă.

Sunt valuri mari pe litoral, iar salvamarii nu mai fac față celor care nu le respectă indicațiile și intră în mare, în ciuda pericolului.

De astăzi de dimineață, curg apelurile la 112 pentru intervenții la persoane aflate în pericol de înec. În Vama Veche, un bărbat de 52 de ani a fost scos din mare în ultima clipă, de salvamari. Din fericire, acesta este în stare bună și a refuzat transportul la spital.
O oră mai târziu, echipele au fost solicitate în Eforie Nord, unde o altă persoană a fost luată de curenți și dusă în larg. În același timp, se intervine în stațiunea Venus, pentru a salva doi copii, în dreptul Hotelului Turcoaz și un bărbat, în dreptul plajei Bali.

"Sunt multe apeluri pe 112 pentru persoane în pericol de înec", au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Salvamarii fac apel la oameni să le respecte indicațiile și să nu se aventureze în mare deoarece există pericol mare de înec.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3489 secunde