UPDATE / CORUPȚIE la UMC. Trei profesori și doi studenți, aduși la Parchet. Emilian Costache, unul dintre profesorii săltați. Al doilea, cu cagulă pentru a nu fi recunoscut

Joi, 19 Septembrie 2013
7298
În urmă cu puțin timp,  trei profesori și doi studenți din anul I, toți de la Universitatea Maritimă, au fost aduși la Parchetul Curții de Apel Constanța pentru audieri. Studenții spun că nu cunosc motivul pentru care au fost aduși aici. 


UPDATE -  La percheziții, asupra lui Emilian Costache s-au găsit lucrări de examen care îl incriminează, spun surse din cadrul anchetei, iar pe lângă el sunt alți 7-8 profesori ce dau declaratii, la această oră, ofițerilor DGA in incinta UMC.


UPDATE -  Unul dintre profesorii săltați și aduși la Parchet pentru audieri este Emilian Costache. Al doilea profesor săltat de cei de la DNA i-a rugat pe jandarmi să îi dea o cagulă pentru a nu fi recunoscut.






Reamintim că astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, anchetatorii DNA au descins la Universitatea Maritimă Constanța. Surse din cadrul UMC susțin că anchetatorii au venit cu o listă de materii la care studenții ar fi primit note mai mari. Mai mult, există suspiciunea că alte persoane ar fi dat examenul în locul unor studenți. Ar fi vorba despre 13 discipline. Materiile la care s-ar fi semnalat nereguli fac parte din cadrul Facultății de Navigație și Electromecanică, la forma de învățământ cu frecvență redusă. 


Au fost făcute percheziții la secretariat, fiind vizate cataloagele, baza electronică și lucrările de examen din sesiunile iunie, iulie și septembrie. Universitatea este păzită de jandarmi, care nu permit accesul in incintă decât pe bază de carte de identitate.


De menționat că vinerea trecută s-ar fi încercat efectuarea unui flagrant, dar, potrivit unor surse, acest lucru s-ar fi aflat, și implicit planul a eșuat. 


Vom reveni cu amănunte


Pagina a fost generata in 0.2285 secunde