UPDATE. 1 Decembrie - Ziua Națională a României. Președintele Klaus Iohannis, așteptat la Alba Iulia

81
UPDATE. 1 Decembrie - Ziua Națională a României. Președintele Klaus Iohannis, așteptat la Alba Iulia - dscn1462-1417420950.jpg
UPDATE - Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia în jurul orei 11.30, fiind primit cu aplauze de participanții la manifestările dedicate Zilei Naționale, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Președintele ales, care poartă la gât un fular tricolor, a primit din partea unei ștafete a veteranilor un steag tricolor, pe care l-a înmânat directorului Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, urmând ca steagul să fie expus în muzeu.


Ziua de 1 Decembrie este Ziua Națională a României, anul 2014 marcând 96 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, care a avut loc la Alba Iulia. La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Națională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiționată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei și Bucovinei au votat unirea).

Președintele ales, Klaus Iohannis, este așteptat la Alba Iulia, în 1 Decembrie, autoritățile locale anunțând că au pregătit de Ziua Națională un program variat pe durata a trei zile, care va cuprinde, printre altele, o paradă militară, concerte, spectacole de lasere și focuri de artificii, scrie mediafax. 


Purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că Iohannis ar urma să participe la festivitățile solemne din prima parte a zilei de 1 Decembrie, precum și la slujba Te Deum, oficiată în curtea Catedralei Reîntregirii.

Adrian Simion a spus că prezența lui Klaus Iohannis la Alba Iulia este "sigură 99%", iar programul oficial va fi anunțat în zilele următoare.


MEDIAFAX


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9907 secunde