Uniunea Europeană angajează polițiști de frontieră

294
Uniunea Europeană angajează polițiști de frontieră - expertifrontiera-1574628720.jpg

Articole de la același autor

Până pe 16 decembrie, Agenția Europeană Frontex desfășoară o campanie de recrutare a experților pentru Corpul Permanent al Poliției de Frontieră și Gărzii de Coastă de la nivel european. Astfel, se are în vederea recrutarea de personal din rândurile polițiștilor de frontieră, polițiștilor, militarilor sau din alte structuri reprezentative, care să își desfășoare activitatea sub comanda statului în care va fi detașat, în domenii precum: controlul trecerii frontierei la frontierele terestre, maritime și aeriene, supravegherea frontierei, colectarea și diseminarea informațiilor privind situația operativă de la frontierele externe ale UE, căutare și salvare, returnarea cetățenilor care nu au drept de ședere în UE, combaterea infracționalității transfrontaliere, a traficului de migranți, fraudelor documentare și terorismului. 


Personalul angajat va purta uniforma distinctă și va avea puteri executive. De asemenea, pe perioada contractuală, acesta poate fi detașat în diverse zone, precum: frontierele externe ale UE sau în state terțe, într-un loc fix; puncte de trecere a frontierei; Oficiile Antenă, la sediul agenției; la bordul unor nave maritime de supraveghere, respectiv la bordul unor mijloace de supraveghere aeriene.


Totodată, se va lucra în sistem la ture de serviciu, inclusiv în condiții meteo dificile sau va fi solicitat să stea în stand-by, fiind chemat de urgență doar atunci când situația operativă o impune.


Conform anunțului lansat de agenție, candidații pot aplica pentru o perioadă de 5 ani, cu posibilitate de prelungire încă 5 ani.
Data începerii activității va fi 1 aprilie 2020, activitatea debutând cu o perioadă de probă de 9 luni. Informații suplimentare privind condițiile de aplicare se regăsesc pe site-ul Agenției Frontex.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4476 secunde