Uniunea Democrată Turcă din România a organizat o cină tradițională de iftar

801
Uniunea Democrată Turcă din România a organizat o cină tradițională de iftar - udtrgrup-1558732628.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România, prin intermediul comisiei de religie, a organizat o cină tradițională de iftar, specifică lunii Ramazan, în data de 23 mai, la Constanța. Cina tradițională de iftar, oferită de UDTR a reunit peste 100 de persoane, din cadrul comunității turce dar și  reprezentanți ai autorităților publice și ai instituțiilor deconcentrate, precum și diplomați acreditați în România. 


Au răspuns invitației președintelui UDTR, Fedbi Osman, de a participa la cina de iftar alături de membrii comunității turce: muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, subprefectul Județului Constanța, Ali Șenol, secretarul general adj. din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Levent Accoium, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, prof. Gabriela Bucovală și viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu.
În acest an, la masa de iftar, alături de președintele UDTR, Fedbi Osman și deputatul Iusein Ibram s-a aflat noul ambasador al Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, fost consul general la Constanța, în perioada 2010-2013, precum și coodonatorul biroului TIKA București, Yasemin Melez Biçer. Printre invitați s-au mai numărat: consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan, consulul general adjunct, Hasan Akdoğan, viceconsulul Sabiha Kacamak, atașatul de cult islamic din cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța , Arif Cevlek, atașații din cadrul Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, Nikolai Belera și Yaroslav Eremeev.


"Potrivit tradiției și preceptelor religioase, în luna Ramazan, care a început în data de 6 mai, postul și efectuarea rugăciunilor zilnice, de preferință în cadrul unei geamii, sunt urmate în perioada nocturnă de cina de iftar pe care musulmanii o împart cu prietenii, rudele și cunoscuții. Din acest motiv, a devenit o tradiție pentru UDTR, ca alături de etnicii turci la cina de iftar să ia parte și reprezentanți ai unor instituții care prin activitatea lor sprijină acțiunile noastre de promovare a valorilor identitare", a declarat președintele UDTR, Fedbi Osman. 


La cina de iftar au mai fost prezenți: secretarul general, prof. Ervin Ibraim, președinta comisiei de învățământ, prof. Vildan Bormambet, președinta comisiei de cultură, Serin Türkoğlu, președinta comisiei de femei, Filiz Ismail, președintele comisiei de tineret, Harun Osman, directorul Colegiului Național "K.Atatürk", prof. Accan Mologani, redactorul șef al Radio T, Selmin Abaz, dar și profesori universitari, reprezentanți ai Muftiatului Cultului Musulman din România, ai UDTTMR și ai TIAD București.
Evenimentul a fost coordonat de vicepreședinta comisiei de religie, prof. Firdes Musledin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.929 secunde