Unitatea Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, renovată cu fonduri europene

241
Unitatea Grupării de Jandarmi Mobilă

Articole recomandate

La începutul anului 2018, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, prin comandantul unității, domnul locotenent-colonel Ferencz Daniel, a demarat procedurile specifice de contractare a unei investiții cu fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Investiția se încadrează pe Axa prioritară 3, vizând sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, obiectivul principal fiind îmbunătățirea eficienței energetice, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pavilionului administrativ al Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Lucrările de eficientizare energetică vizează atingerea următorilor indicatori de performanță:

- scăderea nivelului anual al gazelor de seră emise de la 205,13 tone/an la 24,42 tone/an;

- scăderea consumului anual de energie primară de la 1.086.564 kW/an la 191.612 kW/an.

Aceste obiective, odată atinse, vor genera economii importante asupra cheltuielilor ocazionate cu energia electrică, termică, apă și celelalte utilități.

Proiectul a trecut de faza DALI (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Investiții), fiind avizat in Consiliul Tehnico-Economic al MAI, urmând să fie transmis către Agenția de Dezvoltare Regională.

Investiția se va desfășura în mai multe etape, pe o durată de 24 de luni, termenul de predare a lucrării fiind septembrie 2020.

De mai bine de 30 de ani, unitatea nu a beneficiat de investiții, clădirea necesitând reparații și îmbunătățiri ale căror costuri nu puteau fi susținute de la buget.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.4324 secunde