Unitatea de Integrare a Forțelor NATO, la a cincea aniversare

150

Articole de la același autor

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, au participat, săptămâna trecută, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, la ceremonia prilejuită de împlinirea a 5 de ani de existență a Unității de Integrare a Forțelor NATO în România (NATO Force Integration Unit - NFIU), structură multinațională NATO aflată pe teritoriul României.

După primirea raportului și intonarea imnurilor NATO și României, comandantul NFIU, locotenent-colonelul Sorin Șoană, a oferit, în semn de recunoștință, foștilor comandanți ai structurii, placheta NFIU România, informează Biroul de presă al MApN. În continuare, a fost conferită Emblema de Onoare a Forțelor Terestre personalului care a activat în cadrul NFIU încă de la înființarea acestei unități.

XXX

Decizia pentru înființarea acestui comandament pe flancul estic al Alianței a fost luată la Summit-ul din Țara Galilor din 2014, unde a fost aprobat Planul de Reacție Rapidă, care cuprinde o serie de măsuri de apărare colectivă.

NFIU este o prezență permanentă a Alianței pe teritoriul României. Coordonarea dislocării rapide a forțelor NATO cu un nivel de relație foarte ridicat, identificarea nevoilor logistice și de transport ale acestora și asigurarea legăturii dintre forțele Alianței și România fac parte din paleta de misiuni pe care această structură le are de îndeplinit.

Amprenta multinațională a acestei structuri o reprezintă militarii care provin din 12 țări contribuitoare: Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, Ungaria, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite Ale Americii și România. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Septembrie 2020
Stire din Eveniment : Dialog pe tema regiunii Mării Negre
Pagina a fost generata in 0.5104 secunde