Unde îți poți face analize pentru permisul de conducere și cât costă

54823
2
Unde îți poți face analize pentru permisul de conducere și cât costă - fondpermisdeconducere-1358526493.jpg
Șoferii care își vor reînnoi permisele de conducere după acest week-end, când intră în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier, sunt obligați să-și facă examenul medical. Această examinare medicală se poate face la una dintre cele 23 de clinici abilitate din județul Constanța, iar prețurile variază între 50 și 150 de lei. De obicei, fișa medicală ți se eliberează în aceeași zi, însă trebuie să "dai piept" cu șase specialități. 

Începând cu 19 ianuarie, la reînnoirea permisului de conducere, orice șofer este obligat să își facă și examinarea medicală.

Fișa medicală se eliberează pe loc și costă până în 150 de lei

Investigațiile medicale pentru reînnoirea permisului de conducere cuprind specialitățile: medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie și ortopedie-traumatologie.

Examinarea se poate face, de obicei, în oricare zi a săptămânii, în aceeași clinică, și costă între 50 și 150 de lei. Dacă nu există probleme medicale deosebite, fișa medicală se eliberează pe loc sau în aceeași zi.

"Investigațiile medicale se pot face în orice policlinică abilitată din județ. Acolo veți găsi fișe speciale pentru amatori și profesioniști", afirmă comisarul șef Romeo Tecău, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Auto.

Care sunt clinicile abilitate

Examinarea medicală se poate face la oricare dintre cele 23 de clinici abilitate din județul Constanța.

Acestea sunt: Centrul Medical Artemis, Sormed Multiplus, Tinazan Med, Medstar, Ellmedica Consulting, Gelsemium, Medcim Center, Nicomedica, Phoenix Eastern Medical Center, Psihosan, Centrul Medical Dr. Crișan, Gala-med, Nicomed Plus, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Vital Medimar, Nadmed Trend, Avamedica, Medical Cermed, Iowemed (Constanța), Iowemed (Cernavodă), Policlinica cu plată, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Militar de Urgență.

Noutăți

Începând cu 19 ianuarie 2013, toate noile permisele de conducere eliberate în UE se vor prezenta sub forma unui "card de credit" din plastic, având un format european standard și elemente de securitate mai bune. Noul permis european va înlocui treptat cele peste 100 de modele diferite, din hârtie și plastic, utilizate în prezent de mai mult de 300 de milioane de șoferi din întreaga Uniune Europeană. Această acțiune face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri (cea de-a treia Directivă UE privind permisele de conducere) care intră în vigoare și care sunt concepute pentru a ameliora libera circulație, a combate frauda și a îmbunătăți siguranța rutieră pe întreg teritoriul UE.

Comentează știrea

fisamedicala
3 aprilie 2017
analize permis

In Bucuresti merita sa te duci pentru fisa medicala preschimbare permis la clinica Standard Med, te deplasezi o data, gasesti toti medicii, totul merge ca pe roate, scapi intr-o ora consultat si cu fisa gata. www.fisamedicala.info

Alexandra
21 noiembrie 2017
analize permis

Si eu am facut fisa medicala de preschimbare permis auto la CLINICA STANDARD MED, pe Bd Carol 45, langa Biserica Armeneasca. O echipa de profesionisti. Am fost foarte multumita, dureaza doar o ora, au cel mai bun pret, 125 ron si se elibereaza pe loc. Unde mai pui si ca formularele se gasesc la receptie Recomand.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Care sunt bolile incompatibile cu șofatul
Pagina a fost generata in 1.0975 secunde